Væddeløb

Et kortspil!

Væddeløb er et “satse”-baseret kortspil, der hurtigt kan få gang i promillen! Spillet kan både være det hårde drukspil eller det underholdende samtalespil. 

Formålet med spillet er, som navnet antyder, at satse på en “hest” og inkassere sin gevinst hvis hesten kommer først i væddeløbet…

Til spillet skal du bruge:

  • 1 sæt spillekort.
  • Drinks til alle deltagere. (Mangler du inspiration? Klik HER)

SÅdan spiller man

De fire esser (heste) lægges som vist på billedet, mens 5-10 andre tilfældige kort udgør banens længde (banekort). Hver spiller satser på en “hest” – altså et es, ved at tage fx 3 slurke på spar es. Hvis spar es, i dette tilfælde, vinder – må spilleren der satsede 3 slurke, uddele det dobbelte til de andre spillere. 

Når alle spillere har satset, og drukket deres sats, går spillet i gang. I bunken med de resterende kort, vendes nu et kort ad gangen. Hver gang et kort vendes, træder hesten med det tilsvarende symbol et skridt frem på banen. Fx hjerter 8 – hjerter es rykker frem, vendes klør 4 rykker klør es frem osv.

Hvis der trækkes en joker, lægges jokeren ved siden af det første lukkede (bagsiden opad) kort på banelængden. Dette får betydning senere.

Når alle 4 heste er kommet forbi eller ud for det første lukkede banekort, vendes kortet. Symbolet på kortet bestemmer hvilken hest, der skal rykke hele vejen tilbage til start. Hvis fx ruder dame vendes, skal ruder es rykke tilbage til start (også selvom dette fx er næsten i mål). Hvis der er en Joker ved siden af det banekort der vendes, skal de spillere der har satset på den tilsvarende hest, drikke det de satsede igen.

 

HELD OG LYKKE.

Drik ansvarligt